Αναρτήσεις / Νέα

Διαπίστευση ISO 17025 ΕΣΥΔ

Δημοσιεύτηκε στις 27/12/2023

Το εργαστήριο μας είναι διαπιστευμένο κατά το πρότυπο ISO 17025 από τον ΕΣΥΔ Αρ. πιστοποιητικού 1374. Το πεδίο διαπίστευσης περιλαμβάνει τις χημικές δοκιμές ( Αλκοολικός τίτλος, Ολική Οξύτητα, Πτητική Οξύτητα, ph κ ...

δείτε περισσότερα »

Διαχείριση Χαμηλών Αποδόσεων σε Ξηρά Σταφύλια. Ποιος ο Ρόλος των Ενζύμων (Everzym);

Δημοσιεύτηκε στις 23/08/2022

Η μακρά περίοδος χωρίς βροχή, μας οδηγεί σε έναν τρύγο με υγιή σταφύλια, χωρίς προβλήματα μούχλας, αλλά ξερά, που χαρακτηρίζονται από υψηλότερη παρουσία πηκτινών, που θα κάνουν τη διαύγαση του μούστου περισσότερο δύσ ...

δείτε περισσότερα »

Τρυγίες Ασβεστίου. Αιτίες & Μέτρα Αντιμετώπισης

Δημοσιεύτηκε στις 03/05/2022

Τα τελευταία χρόνια οι οινοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που παλαιότερα ήταν αρκετά σπάνιο, αυτό των τρυγιών ασβεστίου.
Ποιά είναι η αιτία που οι τρυγίες ασβεστίου αποτελούν όλο και συχνότερο πρόβλημα σ ...

δείτε περισσότερα »

Μικροοξυγόνωση στους ερυθρούς οίνους

Δημοσιεύτηκε στις 21/05/2015

Η μικροοξυγόνωση (Mox) είναι η διαδικασία εισαγωγής πολύ μικρών ποσοτήτων οξυγόνου με στόχο να επιφέρουμε επιθυμητές αλλαγές στο χρώμα, το άρωμα και τη δομή των οίνων. Η εφαρμογή της απαιτεί τη χρήση εξειδικευμένου ε ...

δείτε περισσότερα »

Νέες εξελίξεις στη μηλογαλακτική ζύμωση

Δημοσιεύτηκε στις 20/05/2015



Η μηλογαλακτική ζύμωση είναι μια συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδο για να μειώσουμε την οξύτητα των ερυθρών οίνων και να τους κάνουμε βιολογικά σταθερούς. Η μηλογαλακτική ζύμωση δεν είναι τίποτα άλλο από την μετατρο ...

δείτε περισσότερα »

Έλεγχος τρυγικής σταθεροποίησης

Δημοσιεύτηκε στις 19/05/2015

Η τρυγική σταθεροποίηση και ο έλεγχος της είναι μια από τις σημαντικότερες προεμφιαλωτικές διαδικασίες αφού διασφαλίζει ότι ο προς εμφιάλωση οίνος δεν θα καταβυθίσει άλατα τρυγικού καλίου ή ασβεστίου στη φιάλη. Η ανά ...

δείτε περισσότερα »

© ALL RIGHTS RESERVED. DEVELOPED BY JETNET