Προεμφιαλωτικός Έλεγχος
Ο προεμφιαλωτικός έλεγχος είναι ίσως ο σημαντικότερος από τους ελέγχους καθώς αποτελεί και το τελευταίο στάδιο ελέγχου πριν την εμφιάλωση του οίνου. Στον προεμφιαλωτικό έλεγχο υπάρχουν οινολογικές αναλύσεις που απαιτούνται λόγω νομοθεσίας (Π.χ Αλκοολικός βαθμός, Πτητική Οξύτητα, Ολικό Θειώδες, Σορβικό κλπ) και αναλύσεις που γίνονται με σκοπό την αποφυγή πιθανών προβλημάτων κατά την παραμονή του οίνου στη φιάλη μέχρι την κατανάλωση του (Ανάγοντα σάκχαρα, τρυγική σταθεροποίηση, πρωτεϊνική σταθεροποίηση, Ελ.SO2 κλπ.). To εργαστήριο είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025 ( Αρ. πιστοποιητικού 1374 ) από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).
Στον παρακάτω πίνακα έχουμε συγκεντρώσει τις βασικότερες αναλύσεις οίνου ενός προεμφιαλωτικού ελέγχου ρουτίνας. Ο προεμφιαλωτικός έλεγχος βασικά καθορίζεται από τις απαιτήσεις του πελάτη και από την εκάστοτε νομοθεσία οπότε ο πίνακας που ακολουθεί έχει συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα .