Αναλύσεις Γλεύκους
Η αξιολόγηση της πρώτης ύλης δηλαδή της ποιότητας του σταφυλιού ή του γλεύκους είναι ίσως ο καθοριστικότερος παράγοντας για την παραγωγή οίνων ποιότητας. Η κατάλληλη στιγμή τρυγητού και ο καθορισμός του τεχνολογικού βαθμού ωρίμανσης απαιτεί τη διενέργεια συγκεκριμένων αναλύσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τον οινολόγο στο σωστό σχεδιασμό της οινοποίησης. Μετά τον τρυγητό και την προζυμωτική απολάσπωση επίσης υπάρχουν πολύ σημαντικές αναλύσεις βάσει των οποίων ο οινολόγος θα αποφασίσει για το πρωτόκολλο θρέψης, για τυχόν διορθώσεις οξύτητας καθώς και για τις κατάλληλες προσθήκες οινολογικών υλικών που πρέπει να κάνει κατά το στάδιο της οινοποίησης.
Στον παρακάτω πίνακα παραθέτονται οι αναλύσεις που διενεργούνται στο εργαστήριο μας για τα δείγματα Σταφυλιού/Γλεύκους