pH – Ενεργός Οξύτητα

Η μέτρηση της οξύτητας ενός διαλύματος ή καλύτερα της συγκέντρωσης των ιόντων υδρογόνου  (pH) είναι  πολύ βασικός παράγοντας ενός οίνου.  Το pH επηρεάζει τη μικροβιακή σταθερότητα , τη διαλυτότητα του τρυγικού, το χρώμα  καθώς και το μοριακό SO₂.  Το pH είναι ένα λογαριθμικός δείκτης της συγκέντρωσης των  ιόντων Η+. Έτσι  ένας οίνος με pH: 3 είναι 10 φορές πιο όξινος από έναν οίνο με pH: 4.

Φλιούντος 8 | Νεμέα | ΤΚ 20500

27460 23723

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©